Barsol Moscatel Pisco
Popis
Peruánské pisco Barsol se řadí k řemeslným výrobcům, v rámci exportu však patří k nejvýraznějším značkám tohoto hroznového destilátu. Stalo se tak průkopníkem oživujícím tuto kategorii na mezinárodním trhu. Elegantní BarSol Moscatel Pisco vzniká výhradně z odrůdy Moscatel, jež se pěstuje v údolí Ica.
Chuť a vůně
sušené ovocehruškabroskevlimeta |
---|
Pisco lze vyrábět pouze u osmi specifických odrůd révy vinné. Jednou z nich je aromatická odrůda Moscatel, jejíž hrozny se pěstují v údolí Ica na jihu Peru. Ovoce se sklízí v plné zralosti, kdy dosáhne optimálního podílu cukru (23,5–26 Brix). Hrozny se zbaví stopky a vylisují. Výlisky (suché slupky a semena) putují do kompostárny, hroznová šťáva do fermentační nádrže. Kvašení probíhá přirozeně, pomocí divokých kvasinek. Následuje destilace a poté rovnou stáčení do lahví. Do destilátu se nepřidává voda ani žádné jiné přísady.
Další produkty značky Barsol:
Chuťový profil
Vůně: květinové tóny (růže), citrusy (mandarinky, klementinky), koření
Chuť: citrusové tóny mandarinek, červené bobule, meruňky, sušené ovoce, vanilka, skořice, hřebíček
Závěr: bohatý s dlouhou elegantní dochutí
Příběh značky Barsol
V roce 2002 koupili obchodní partneři Diego Loret de Mola a Carlos Ferreyros palírnu Bodega San Isidro situovanou v údolí Ica. Jelikož šlo o historický lihovar založený v roce 1919, bylo potřeba budovu renovovat. Od roku 2004 však už nic nestálo v cestě výrobě pisca té nejvyšší kvality. BarSol patří k nejrozšířenější značce pisca na mezinárodním trhu. Podle Brands Report společnosti Drinks International se několik let po sobě umístila na první příčce nejprodávanějších i nejvíce trendy značek pisca.
Jak si nejlépe vychutnat BarSol Moscatel Pisco?
Barsol Pisco Moscatel je perfektní samotný, skvěle se ale hodí i jako základ do koktejlů. Vyzkoušejte například klasiku v podobě Pisco Sour.
Co dál?
Chtěli byste tento likér ochutnat? Výborně! Přidejte si jej do košíku. Chtěli byste vyzkoušet něco jiného? Prohlédněte si další likéry v naší nabídce.
Recenze a hodnocení
V roku 2002 Carlos Ferreyros a Diego Loret kúpili Bodega San Isidro, historický liehovar založený v roku 1919 v údolí Ica v okrese Pueblo Nuevo v Peru. Od roku 2002 sa v novom objekte vyrába Pisco najvyššej kvality, ktoré získalo množstvo medzinárodných ocenení a zameriava sa na zachovanie remeselného štýlu produktu. Od roku 2005 sa Barsol stal najexportovanejším Pisco v Peru.
Barsol, je vyrabaný v malých dávkach a plnený do fliaš. Je to špičkové remeselné Pisco z Ica v Peru. Destilované do fliaš, kde do jedinej hroznovej šťavy sa nepridáva voda ani iné prísady, ktoré sa pred destiláciou fermentujú na dokonalé víno, čím sa vytvára jeho výnimočný duch vynikajúcej čistoty, jasnosti a hladkosti.